Burgerwacht Veller

Naar aanleiding van de aanhoudende auto-inbraken in de woonwijk Veller heeft een groep bewoners het initiatief genomen om de burgerwacht op te richten. Sinds maart 2017 bestaat de burgerwacht uit ongeveer 16 enthousiaste bewoners uit de wijk. Coordinator Veilig Veller René Oosterom is het aanspreekpunt voor de burgerwacht en de burgerwacht gaat wekelijks op pad in de wijk. Dit gebeurt in de nachtelijke uren als iedereen ligt te slapen, maar ook komen we in actie nav meldingen in de whatsappgroepen van Veller of als de coordinator rechtstreeks benaderd wordt.

Mocht je vragen hebben over de burgerwacht of ook interesse hebben om deel te nemen, laat het dan de coordinator weten : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-13115522. 

In het eerste kwartaal van 2020 hebben gemeente, politie en buurtpreventieteams de intentie uitgesproken om de samenwerking tussen wijkagent, wijkboa en coordinator buurtpreventie verder te intensiveren om zo gezamenlijk de belangrijkste punten in de wijk aan te pakken. In het kader van #samensterk wordt dit nog verder vormgegeven.

De burgerwacht van Veller beschikt door bijdragen van bewoners en sponsors over een twintigtal jassen (geschikt voor winter en zomer, uitneembare voering en afritsbare mouwen), twintigtal regenbroeken, mutsen en halogeen zaklampen.